v2-3

Најновите трендови во мебелот за 2023 година

Кога станува збор за мебелот, 2023 година носи со себе многу новини и промени. Оваа година, домот станува место за удобно и модерно живеење, со фокус на креирање на максимален комфор и функционалност. Во продолжение, погледнете ги најновите трендови во мебелот за 2023 година.

Природни материјали
Оваа година, природните материјали се повеќе во трендот од секогаш. Дрво, кожа, бамбус, ратан, линен и памучни ткаенини се само некои од материјалите кои ќе ги видиме често во домовите. Овие материјали придонесуваат за топлина и удобност во домот, како и за удивителен изглед.

Паметни мебелни парчиња
Со напредната технологија, денес можеме да купуваме мебел кој е повеќе од само декоративен. Паметните мебелни парчиња ги обезбедуваат на корисниците соодветен комфор и функционалност. Овие мебелни парчиња се карактеризираат со интегрирани музички системи, USB порти, бесконтактни полначи и други паметни функции.

Комбинација на модерни и винтиџ парчиња
Винтижот никогаш не излегува од трендот, па затоа во 2023 година ќе гледаме многу комбинации на модерни и винтиж парчиња. Оваа комбинација креира еден уникатен стил кој дополнително го подигнува изгледот на домот.

Многуфункционални мебелни парчиња
Мебелните парчиња со повеќе функции се популарни оваа година. Многуфункционалниот мебел може да се искористи за повеќе цели, истовремено штедејќи место и креирајќи удобност.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on pinterest
Share on pinterest

Слично

11/05/2023

Совети за создавање стилски и функционален простор за живеење

11/05/2023

Модерни трендови за 2023 година

11/05/2023

Совети за модерно уредување на домот