vintage-themed-furniture

Винтиџ уредување на домот

Винтиџ уредувањето на домот е еден од најпопуларните трендови во последно време. Со повеќето луѓе кои бараат начини да се вратат во минатото, старите парчиња мебел и декорации стануваат многу популарни. Но, како може да го донесете винтиџ стилот во вашиот дом?

Изберете парчиња мебел со старински изглед За да создадете винтиџ изглед во вашиот дом, изберете парчиња мебел со старински изглед. Стари кревети, секциони, маси, столчиња, секогаш се наоѓаат на пазарот на стари нешта или во антикварници. Овие парчиња мебел можат да бидат преправени или обновени со цел да прилагодите вашиот дом во винтиџ стил.

Изберете декорации со винтиџ изглед Изберете декорации со винтиџ изглед, како на пример: стари лампи, часовници, винтиџ слики, стари радиа, телефони или грамофони. Овие декорации можат да се наоѓаат на истите места како и старите парчиња мебел, но можат да се најдат и во антикварници, пазари на буви или онлајн продавници.

Комбинирајте старо и ново Комбинирајте старо и ново за да создадете винтиџ изглед во вашиот дом. Ова може да биде во форма на нова мебел со старински изглед или со додавање на некои винтиџ декорации во вашиот модерен простор. Не плашете се да се играте со комбинации на различни елементи за да создадете уникатен винтиџ стил во вашиот дом.

Користете винтиџ бои и мустри Винтиџ боите и мустри се уште еден начин да се создаде винтиџ изглед во вашиот дом.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on pinterest
Share on pinterest

Слично

11/05/2023

Најновите трендови во мебелот за 2023 година

11/05/2023

Модерни трендови за 2023 година

11/05/2023

Совети за создавање стилски и функционален простор за живеење